Creative Space

In a world where it is increasingly difficult to distinguish what it is you do as oppose to your peers, everything we’ve tried to do at Vancouver House is exemplary. Every one of the Creative Spaces is a unique space. The totality is a project that has never been designed before and will never be created again. The message it conveys to the entrepreneur running their business from this space is that you’re challenging the norms, you’re disrupting the status quo, you’re seeing constraints as opportunities to exercise your creativity.

The interior office architecture will feature ceilings of raw architectural concrete, white oak hardwoord floors, and open spaces with double height ceilings and expansive windows to allow light and continuity of space.

The collaborating areas will share these characteristics, with windows looking out on all sides, sharing views of the Granville bridge and surrounding waterfront neighbourhood.

Because of its stunning natural setting, economic and cultural vitality, and high level public amenities (including its schools and universities), Vancouver is consistently ranked at or near the top of every list including the Mercer and the Economist magazine rankings.

The entrance lobby features a mixed materiality of wood, concrete and metal, clean lines and a modern, minimalism, forming a canvas with the potential for unique and interesting customizations. Inspired by Olafur Eliasson’s Gravity Stairs, the design for the lobby and corridors of the project allude to the artist’s interpretation of our infinitely expanding universe, with minimalist tube lighting hung horizontally across the halls and mirrored ceilings above. Following the ethos of the total work of art, the design aims to fully integrate art and architecture within the interiors, just as total design dictates the aesthetic of the entire project. The elevator cabs will feature an interior of metal grating with a mirrored wall.

Continuing the theme of the elevator lobbies, the stairs will be unenclosed with the railings comprised of galvanized steel metal grating, creating a lightness while contributing to the modern industrial atmosphere of the surrounding, expansive open spaces.